HTML

V63-019 blogja... Találó cím, ugye? :)

Hogy miről szól? Jó kérdés... Majd eldöntöm. :-)

Friss topikok

  • kiraly1990: Nagyon tetszett...:) Hangulatos volt még végigolvasni is. Nagyon jó..:) Én sokat utazok Debrecen-N... (2008.12.10. 19:52) 24 óra
  • Jani84: Ezek is nagyon klassz képek, de az a Simmering inkább Praterstern lehet, mert a Simmering középper... (2008.09.13. 23:13) Egykori császárvárosunk, Bécs (és az ÖBB :) )
  • Jani84: Hali Ádám!! Tényleg szépek ezek a képek, a Semmering főleg!! :) Ha van időd és kedved, nézz át a j... (2008.09.13. 22:56) ÖBB Sommerticket... 3 napon át... :)
  • V63-019: Köszönöm a pontosítást! :) (2008.05.19. 16:33) Jútúb...
  • HUnter27: Wien Westbahnhof 09:40 8 OEC 162 ÖBB EuroCity Transalpin Richtung: Basel SBB (2008.05.19. 16:02) Bemutatkozom... :P

Egykori császárvárosunk, Bécs (és az ÖBB :) )

2008.05.19. 10:40 V63-019

Üdv!

Egy régebbi utazásomat kívánom veletek megosztani. 2007. december 1-jén, Co-driver barátunk unszolására, felpattantunk a DACIA nemzetközi gyorsvonatra (Bucuresti Nord - Budapest-Keleti pu. - Wien Westbahnhof), és megnéztük Bécs városát. :)



Jó reggelt, Győr! Nagy nap a mai! Életemben először fogok Bécsben járni! Direkt nem Ausztriát írtam, mert már korábban voltam, mikor 2005-ben családdal Spanyolországba mentünk nyaralni, átutaztam eme csodálatos országon, Fürstenfeld - Graz - Wolfsberg - Klagenfurth - Villach és vissza útvonalon, egy Ikarus E99-essel! ;)



























Immár az osztrák vaspályákon haladunk, közel 160 Km/h-ás sebességgel. :)



























Ez pedig már Wien Westbahnhof (vagy Bécs Nyugati pályaudvar). A képen látható vonat Németországból érkezett, egy DB 101-es típusú Bombardier mozdonnyal. Életemben először látok ilyet. :) A vonat egy úgynevezett AutoZug, ami annyit jelent, hogy este felparkolsz a kocsiddal a vonat végén található autószállító kocsikra, majd alszol egyet a hálókocsikban, reggel pedig már Bécsben ébredhetsz. :) Jobb, olcsóbb, kényelmesebb. Magyarországon is el tudnék egy ilyet képzelni... :)



























Képen látható vonat a TRANSALPIN EuroCity hamarosan Svájcba, Baselbe indul, ami körülbelül 10-12 kocsiból állt. Szükség is volt a mögötte látható Taurusra. No nem arra gondolok, hogy egy 6400 kW-os mozdony nem bírná el azt a 10-12 kocsit, hanem Ausztria földrajzi fekvésére... Értitek, ugye? ;)



























Időközben befutott egy Talent motorvonat, nem tudom, honnan... :)



























A fentebb már ecsetelt TRAINSALPIN EC elindult. :)



























Jól látjátok, ez a Taurus az olasz zászlót ábrájzolja. Hogy miért? 2008-ban Ausztria és Svájc rendezi a foci-EB-t, ezért az ÖBB úgy döntött, hogy a 16 kijutott ország zászlaját megjeleníti pár mozdonyán. 1216 004 egy Olaszroszágból érkező EuroCity-t hoz.



























Az AutoZug-ot hozó DB 101-es... Túl kockás... De szép! :)



























A vonatunkat ez a Hector becenevű 2057-es dízel-tolatómozdony viszi ki a rendezőbe.



























1047 005-2 a MÁV jelenlegi zászlóshajója... Ez a mozdony hozott minket. :)



























Az olasz zászlós Taurusról egy közeli kép. Pont ezen a napon volt az átadója. Azért a szervezők jobb helyet is találhattak volna, eléggé zavaró volt az a perontető...













































És igen... InterCityExpress... Vagyis az ICE! A Deutche Bahn zászlóshajóinak egyike... Ezt is életemben először láttam élőben. :)



























Nem hagyhattam ki a vele pózolást... :P Képért köszönet Co-driver barátomnak! :D



























Elhagytuk a pályaudvart, elindultunk napijegyet venni. A föld alatti 10 perces bolyongás után megtaláltuk az  információt, ahol tudtam venni 5,70 EUR-ért. Forintba átszámolva 1425 HUF-ba került, amivel utazhatunk autóbuszon, metrón, HÉV-en, villamoson,... Összehasonlításképp Budapesten a BKV napijegy ma 1550 HUF-ba kerül, mégis össze lehet hasonlítani a Wiener Linien és a Budapesti Közlekedési Vállalat által nyújtott szolgáltatást... Westbahnhofnál felpattantunk a a 3-mas metróra (U3), és elmentünk vele a végállomás Ottakring-ig. A képen az ottakringi HÉV-megálló látható...



























Ottakringtől Talent-motorvonattal utaztunk el Heilingenstadt állomásig. Innen ismét metróztunk, pontosabban a 4-essel. Itt már meg van épülve... :P Ezzel a szerelvénnyel utaztunk el Karlsplatzig. Pontosabban, csak utaztunk volna, mert Co-driver barátunk lélekjelenlétének köszönhetően sikerült visszaugrania még a metróra, mivel fotóállványa fent maradt. :D Kézjelekkel sikerült a találkozót "Kettenbrückengasse" megállóhelyre megtervezni. :D Kettenbr...blablabla megállóhelyen mégsem találtam Co-drivert... :D A 2. metró szerelvény elhaladása után, már nem tudtam, mi tévő legyek, telefonunkon meg nem volt keret... :D Éppen indultam volna a felszínre, amikor a 3. szerelvényen megpillantottam kolléga urat. :D ezután megbeszéltük, hogy bármi hasonló esemény után találkozzunk Westbahnhofon, azt már úgyis ismerjük. :D Több ilyen eset már nem történt. :)
Ja, és a metrószerelvényünk, amin az állvány maradt. :D



























Visszagyalogoltunk Karlsplatzig...



























Innen a bal oldali úgynevezett a Wien-Baden Lokalbahn-nal utaztunk, ami valójában egy távolsági villamos. Most csak egy pár megállót utaztunk, legközelebb ezzel is utazunk egy teljes kört. :)



























Innen elvillamosoztunk egészen a Parlamentig...



























Ismét metrózás következett, már nem tudom, hogy hová...



























De annyi biztos, hogy Bécs főutcáján, a Mariahilferstrassén kötöttünk ki. :D Hogy miért van itt sok ember? Egy szót mondok: Advent... :)



























Buszra pattantunk, úticél: Wien Südbahnhof! Vagyis csak mentünk volna, ha nem szenvedett volna a buszunk balesetet... :P Buszvezető azt hitte, hogy elfér mellette, de nem... :P Sérülés csak a terepjárón keletkezett, a hátsó lökhárító tört... Képet Co-driver készítette. :)



























Mint ahogy az előbbi képen is láthatjuk, a baleset eltorlaszolta a utat, így állt a forgalom... Később jött egy rendőrcsapat, akik megkérték, hogy álljanak arrébb, így a hátul látható busszal folytatni tudtuk az útunkat. Egy körülbelül 20 perces buszos utazás, és egy 2 megállós 18-as villamosozás után megérkeztünk Südre. Tudni kell, hogy Südbahnhof 3 részből áll, az 1-9. vágányok és 11-19. vágányok egymással merőleges helyzetben vannak, valamint a 21-22. vágányokat a HÉV használja, ami a föld alatt húzodik. Az 1-9. vágánycsoportnál botlottunk bele az osztrák WerbeLok-ok (Reklámmozdony) legszebbjébe: a Mozart-Taurusba. Villach felől hozott egy InterCity-t.



























Ugyancsak itt botlottunk bele a már kiöregedő 4010-es InterCity-motorvonatokba. Az IC Graz felé ment.



























Átmentünk a 11-19. vágánycsoporthoz, itt is találkoztunk egy pár érdekességgel. A képen a Ceské Dráhy (CD - Cseh Vasutak) egyik zászlóshajója, a billenőszekrényes Pendolino-szerelvény másodperceken belül indul Prágába. Fogjuk még őt látni ma. ;)



























Felesleges iránytáblák... Szobám falán milyen jól mutatnának... :)



























Hamarosan induló, és nemrég érkezett vonatok... Südbahnhof 11-19. vágánycsoport...



























Ez pedig már egy nemrég épült S-Bahn állomás... Mint egy űrközpont... Ha jól emlékszem, akkor Simmering. Ha nem, akkor majd Co-driver kijavít. :)



























Villamosozni indultunk, már nem tudom, hogy hová, de nagyon hosszú lett volna. De annyira unalmas volt, hogy félúton meguntuk, és leszálltunk. :D A képen látható ULF villamos talán a Földkerekség legalacsonypadlósabb villamosa... Nézzétek meg! Szinte már a földön van! :D



























Egy tipikus bécsi HÉV-híd... :)



























És megint a Westbahnhof. Eléggé szocreál jellegű, de már nem sokáig lesz ilyen... :)



























Felpattantunk egy E1-es villamosra, amivel megint Südbahnhofra indultunk. :) A 18-as villamos egyik jellegzetessége, hogy egy részén a föld alatt megy.



























Ugye mondtam, hogy látni fogjuk még őket? ;) A következő cseh Pendolino. :)



























Ezen a Pendolinon forgatták a James Bond - Casino Royal c. film egyik jelenetét, ezért kapta ezt a matricát...



























Ezzel se hagyhattam ki a pózolást. :) Képért megint csak köszönet Co-driver kollégának. :)



























Pozsony - Bécs közötti EUREGIO nemzetközi személyvonat egy szlovák Búvár becenevű mozdonnyal.



























Südbahnhof 1-9. vágánycsoportnál nosztaliga-motorvonat. Hamarosan indul Graz felé. :)



























Megy le a nap...



























Wien Matzleindorfer Platz... A nap fotója számomra. :)



























És ez már megint Bécs belvárosa... Szombat este lévén eléggé nagy a gépjárműforgalom... Igaz, Advent van. :)



























Étterem a levegőben... :)



























Advent...



























Advent...



























Bécsi éjszakai élet... :)



























Az Opera.



























Mariahilferstrasse, este...



























Egy átlagos bécsi kirakat. :)



























És már megint Westbahnhof... Egy Talent és egy Salzburgból érkezett IC MÁV Taurussal.



























E1-es villamos Westbahnhof előtt.



























Westbahnhof utastájékoztató rendszere... Van még hová fejlődnünk...



























Külső utastájékoztató. Ez már a mi vonatunk. :)



























Búcsúzóul még felnéztem egy svájci 2. osztályú IC-kocsira. :)



























Perceken beül indulunk. Nagyon szép város Bécs, nyáron mindenképpen visszatérünk! ;) Egészség! :D

























6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://v63-019.blog.hu/api/trackback/id/tr60476485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varjan01 2008.05.19. 13:08:56

Áááá! Úgy néz ki, hogy levelezőn csinálom az egyetemet... mivel most indul mv tanfolyam és megyek, !de! a nyári kiruccanáson én is ott lennék. :) Ha már úgy is lesz arcképesem. :P

V63-019 2008.05.19. 13:31:13

Egy nyári osztrák 500+ túrához mit szólsz? ;)

varjan01 2008.05.19. 15:21:15

osztákiában is van 500+ ? :)
Bár Bécs és vasútja jobban izgat... még... :P

20-05 666 2008.05.26. 00:10:59

Kollega...ÖBB-be ötször annyi, 2500+ a nyerő;) üdv.: JZ ui.: 500+ simán megvan ha pl. Wien -> Innsbruckba mész, asszem 672 km.

V63-019 2008.05.26. 07:52:12

2500? Nagyon zsírosdeszka! :D Nyáron megyünk, kerül, amibe kerül! :)

Jani84 2008.09.13. 23:13:12

Ezek is nagyon klassz képek, de az a Simmering inkább Praterstern lehet, mert a Simmering középperonos!!
süti beállítások módosítása